Cinci documentare despre sursa mâncării pe Netflix

Pentru că tot vom avea câteva zile libere, am putea îmbina plăcerea de a ne uita pe Netflix cu utilul. Am putea să privim câteva documentare inspiraționale care ne prezintă poveștile despre sursa mâncării pe care o punem pe masă în fiecare zi.

Netflix nu este doar pentru a ne uita la nesfârșit la Friends sau Narcos, ci este și o resursă foarte bună pentru documentare. Am găsit câteva documentare utile pentru toți cei preocupați de cum este crescută mâncarea pe care o gătim zi de zi.


Pe Taraba Virtuală sunt activi producători ce înțeleg impactul lor asupra mediului și încearcă să fie mai prietenoși cu acesta. Vezi ce produse au accesând tarabavirtuala.ro sau instalează aplicația pe telefonul tău mobil (iOS sau Android).


Rotten

Înainte ca mâncarea să ajungă în farfurie, are o călătorie tumultoasă. Mâncarea importată poate avea de multe ori o poveste ascunsă, iar acest documentar încearcă să o expună. Popularitatea din ce în ce mai mare a avocado-ului a făcut ca industria sa să devină o țintă pentru carteluri, în timp ce în lumea producției de carne de pui poate sfârși cu toți crescătorii care se sabotează unul pe celălalt. Fiecare episod din Rotten tratează această față obscură, chiar periculoasă a lumii ce produce mâncarea noastră de zi cu zi. Îl poți accesa de aici.

The Game Changers

Fermele de carne de vită sunt o componentă distructivă a mediului, este indubitabil. Dar carnea are și un impact serios asupra corpului uman. Documentarul explică în mod științific de ce e mai sănătos să adopți o dietă fără carne și impactul asupra sănătății. Îl poți vedea aici.

Cowspiracy

La fel ca și The Game Changers, acest documentar tratează impactul industriei cărnii asupra mediului. Uneori o vedere din culise, asupra modului de funcționare a unei fabrici, este mai eficientă în a descuraja oamenii să consume carne decât vorba bună. Cowspiracy este produs de Leonardo DiCaprio și îl urmărește pe regizorul Kip Andersen pe măsură ce investighează emisiile agriculturii în atmosferă. Chiar dacă nu te va face să devii vegetarian, sigur te va pune pe gânduri despre următoarea friptură. Îl poți urmări de aici

Salt, Fat, Acid, Heat

Găzduit de Samin Nosrat, acest film este o privire fermecătoare despre cum sunt pregătite cele mai inventive preparate din lume, din Italia până în îndepărtata California. Fiecare din cele 4 episoade explorează unul din cele 4 elemente din titlu. Este perfect pentru lunile friguroase de iarnă și are darul să ți se facă foame la fel ca după un episod din Masterchef. Imaginile excepționale și emoționante ne arată că un documentar bun nu trebuie să fie neapărat serios, ci interesant. Îl poți vedea aici.

Sustainable

Filmul urmărește viața pe parcursul anotimpurilor a unei ferme ce este în familie de șapte generații. Sustainable pune în lumină bucuria, dar și necesitatea unei agriculturi sustenabile, dar nu recurge la frică. Filmul pune accent pe sănătatea noastră și a pământului, prin ochii fermierilor și a bucătarilor ce și-au luat angajamentul că vor găti doar cu ingrediente locale. Tonul este plin de speranță, iar imaginile sunt superbe. Îl poți urmări de aici.


Bonus

Dacă aceste cinci documentare nu ți-au făcut poftă de a mânca sănătos, de a afla mai multe despre sursa mâncării tale, îți recomandăm să te uiți la povestea acestui domn din Japonia. Este știut faptul că locuitorii japonezi au o dietă variată, bogată ce îi ajută constant să bată recorduri de longevitate.

Jiro Dreams of Sushi

Este o combinație între documentar și film, ce spune povestea remarcabilă a unui om cu misiunea de a crea ceva cu totul unic, de a-l păstra și de a-l da mai departe fiului său. Cu cât povestea înaintează, nu poți să nu te întrebi dacă Jiro a avut vreodată o zi liberă. Urmărește-l aici.


Nu uita să-ți formezi propria părere despre tot ceea ce vezi în aceste filme și să nu încerci ceva ce ți-ar putea dăuna.

Ce alte documentare recomanzi?