Ce gustări punem pentru pauza mare?

Acum că a început școala, copiii au nevoie de o gustare sănătoasă și sățioasă pentru recreația mare, să aibă energie pentru restul orelor și să se poată concentra bine.

Însă, de cele mai multe ori, ca părinți nu avem suficient timp să le pregătim din timp un meniu care să le fie pe plac. Totuși, câteva reguli generale le putem aplica și nici nu vor ocupa mult timp pentru a le oferi micuților un meniu sănătos la școală.

1. Un fruct proaspăt

Fructele sunt o alegere excelentă pentru o gustare sănătoasă pentru copii. Cel mai ușor este să îi oferim o banană sau un măr. Alte opțiuni sunt: o pară nu foarte zemoasă, nectarine sau bucățele mici de gutuie.

2. Fructe deshidratate

Fructele deshidratate sunt o altă alegere sănătoasă pentru copii, datorită conținutului mic de zahăr. Putem să le oferim stafide, merișoare, banane, caise, curmale sau smochine.

3. Baton de cereale

Îi puteți pregăti și un baton de cereale împreună cu el, oferindu-i astfel prilejul să-și aleagă ce combinații își dorește. Astfel, puteți petrece timp de calitate și vă puteți distra copios.

4. Alune și nuci

În funcție de preferințele sale, câteva alune, miez de nucă sau caju sunt o foarte bună gustare sățioasă.

5. Brânzeturi

Sendvișurile pot fi umplute cu brânzeturi cu o consistență mai tare, în funcție de preferințele celui mic.

6. Legume ușor de ronțăit

Într-o caserolă haioasă, îi puteți pregăti câteva legume ce pot fi ușor de mâncat: roșii cherry, morcovi tăiați, ardei gras, castraveți etc).

7. Nu uitați de apă!

Găsești ingrediente perfecte pentru pachețelul de la școală de producători locali pe www.tarabavirtuala.ro sau direct pe telefonul tău!

#eatlocal pentru noi înseamnă că totul este așa cum l-a lăsat mama natură!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *